НЕМАМ ВРЕМЕНА ЗА ТРЕНИНГ, РАДИМ, ПОРОДИЦА...


НЕМАМ ВРЕМЕНА ЗА ТРЕНИНГ, РАДИМ, ПОРОДИЦА...

Најчешћи изговор особа у зрелим годинама, када је у питању тренинг. Иако су свесни да ће им физичка активност пријати, налазе разне начине да оправдају то што не тренирају. Као први разлог се наводи посао, онда породица итд. Наведени разлог заправи није прави разлог, већ изговор. Поједини сматрају да ће их околина осуђивати.

Примера има пуно, а најжешћи гласи: ''буразеру, видела моја жена на твом профилу сторије са тренинга, има много девојака...''. Наравно на овако нешто сам се насмејао, и одговорио да их на улици има много више. Многе је како да кажем ''блам'' да одлазе у теретану, имају вишак година и околина може свашта да помисли, а и деца то могу лоше да схвате. Ако неког као родитеља није блам да га дете чује како псује, пуши, пије алкохол, таблете за смирење, у наведеним годинама, нема разлога да га буде блам због тога што тренира. Знам да је у породицама чешћи пример родитељ који пуши и пије алкохол, него родитељ који води здрав живот.

Посао не може бити изговор, не верујем да неко нема 3 сата недељно за себе. Додуше знам неколико особа који раде 14 сати дневно, а не морају. Свакодневни рад за рачунаром, од преко 8 сати дневно ће донети пуно новца, али нема тог новца који ће ублажити болове и обољења кичме који настају дуготрајним седењем. Новцем се може купити много тога, али здравље не.

АУТОР: Никола Милић

.