МОЋНА АШВАГАНДА


МОЋНА АШВАГАНДА

Много је суплемената за које се тврди да ће помоћи у постизању потпуне уравнотежености ума и тела, хормона, појединих здравствених параметара, без да изазивају зависност…

Ја гласам за Ашваганду.

🌿 Ашваганда је биљка која има широку примену у индијској традиционалној медицини Ајурведи, где се сматра једном од најцењенијих биљака. Ашваганду многи сматрају чудом природе, зову је још и “индијски жен шен”.

Њене активности у слабљењу осећаја нервозе, анксиозности и хроничног умора су широко познате. Гарантује квалитетнији одмор и релаксацију тела и централног нервног система, односно понаша се као природни антистрес агент, такорећи уводи нас у “Зен” природним путем.

Њен корен нам током дана даје енергију, а пред спавање делује умирујуће. Историја каже да су Александар Велики и његова војска пили вино од ашваганде како би повећали своју енергију и снагу и излечили се од многих болести.

Хемијске анализе су показале да је ашваганда прави рудник минерала и биолошки вредних нутријената као што су: калцијум, магнезијум, гвожђе, цинк, кобалт, бакар, протеини и слободне амино киселине и многи други...

Прехрањује сва телесна ткива, укључујући зглобове и живце. Ашваганда побољшава кардио-респираторну издржљивост и повећава сва три аспекта ума: схватање, памћење и сећање.

Европска агенција за безбедност хране потврдила је и званично позитивне ефекте ове биљке по опште здравље појединца.

Ако имате проблема са несаницом препоручује се конзумирање око 3гр праха у 200мл млаке воде (за жене) и око 5гр (за мушкарце), 1,5 сат пре спавања. Ако вам је ујутру тешко да се разбудите, смањите дозу.

Пошто је на природној бази могуће је комбиновање са лековима, али ипак се посаветујте се са лекаром пре узимања овог суплемента. Ја сам лично у више наврата конзумирала и могу да потврдим да утиче на све аспекте живота који су подложни нарушавању равнотеже услед свакодневних стресних ситуација. Препоручујем да је купите у продавници здраве хране, у виду праха.

АУТОР: Сања Мирковић

.