КРВНИ СУДОВИ (АРТЕРОСКЛЕРОЗА)


КРВНИ СУДОВИ (АРТЕРОСКЛЕРОЗА)

Артеросклероза је болест која се јако често јавља код људи, нажалост старосна граница се непрестано спушта. Углавном од артеросклерозе обољевају старије особе, мада се у последње време често чује како неко пре четрдесете има замашћене крвне судове. Ако укуцате на интернет претраживачу изаћи ће вам који су разлози настанка ове болести. На првом месту је масна храна, нигде се не помиње недостатак физичке активности. Што је још већи апсурд, нико још није доказао да је масна храна главни узрок, већ лош холестерол, који наш организам производи сам. Да би организам имао вишак лошег холестерола потребно је довести организам у такву позицију.

Готово све гојазне особе имају замашћене крвне судове. Да би смо отклонили сумњу на масну храну, гојазна особа може бити и онај који не једе масну храну. Простије речено постоје гојазне особе које не једу храну животињског порекла, и имају замашћене крвне судове. Све је то последица превеликог уноса хране, односно простих угљених хидрата (шећери, индустријски прерађена храна). Уколико је потрошња мања од уноса хране, тело ствара масти и складишти их у телу човека. Тада почиње да скаче и лош холестерол. Све ово човека стигне око четрдесете године и тада настају озбиљнији проблеми.

Опет, неко се досетио и богати се на туђој несрећи, нуди сирупе и чајеве који решавају проблем, заправо не решавају ништа. Проблем је превелика килажа и недостатак физичке активности. Особе наведеног узраста, са редовном физичком активношћу, превентивно спречавају настанак ове болести. Особе са поодмаклом фазом ове болести, без физичке активности и смањења телесне тежине, неће успети да се реше артеросклерозе.

Тренинг који се препоручује је тренинг са оптерећењем, тиме задовољавамо потребу за физичком активношћу и физички изглед мењамо на боље. 

Уместо да вам препишу 2 пута по 5 таблета терапије дневно, препишите себи тренинг, за почетак 3 пута недељно по сат времена, толико за своје здравље морате учинити!

АУТОР: Никола Милић

.