"BURNOUT" МЕТОД У ТРЕНИНГУ ЗА ЖЕНЕ


“Burnout” представља начин извођења вежбе у којем је циљ да се у једној серији добије ефекат изгарања мишића, а у нашој теретани обично се примењује на вежбама за глутеус. Мали број женских клијената са одушевљењем прихвата податак да је дан за горњи део тела, па се трудимо да овом вежбом на крају тренинга учинимо да забораве да су тог дана заправо радиле бенч прес. Мишићи глутеуса им током једне вежбе толико “изгоре” да је то једино што осећају на крају тренинга а праћено је и осећајем задовољства због оваквог ефекта током читавог дана.

Ипак, није овај метод добар само због осећаја који производи, већ има и своје бенефите по мишиће које највише волимо да третирамо:

Kада радимо једну вежбу или серију повезаних вежби мало дуже, производимо много вец́у колиц̌ину нец̌ега с̌то је корисно. Приликом извођења оваквих вежби ми смо у константној тензији и то доводи до смањеног протока крви и до веће количине метаболичког стреса унутар мишића, а тај стрес је један од 3 фактора директно задужених за хипертрофију - раст мишића.

Осим што је припадницама женског пола битно да им мишић Глутеус максимус буде што већи из естетских разлога, тако треба да буде и због чињенице да нам је ово највећи мишић у телу, који ће нам служити и као највећи сагоревач нежељених масних наслага. 

АУТОР: Сања Мирковић

.