"СРАМОТА МЕ ЈЕ ДА ТРЕНИРАМ"


Када неко реши да крене са тренингом, прво што помисли је како ће га остали гледати. Разлог томе је углавном физички изглед и тренутна физичка припрема (која је на нули), страх од подсмевања је присутан. Овај безразложан страх ће натерати све да одустану, јер мисле да није то за њих. Други ће рећи да ће прво смршати па онда доћи у теретану, што је апсурд, теретана и служи да би се мењао физички изглед.

Сви морају знати да оног ког затекну у теретани није рођен такав, да је и он некада први пут дошао на тренинг, и да исто тако није знао све вежбе правилно да изведе. За све постоји први пут, који није лак али не треба оклевати и мислити да ниси за теретану. Старије особе најчешће избегавају и помисао да требају доћи у теретану и тренирати јер забога ту долазе само млади шта ћу ја тамо. Број година није ограничавајући фактор ако је спорт и рекреација у питању. У Србији влада мишљење да теретана није за старије особе, да не припадају том месту. Чак постоје и само женске теретане, створене из више разлога да их не набрајамо. У свим цивилизованим земљама потпуно је нормално да све генерације тренирају и истој теретани, нема подела на младе и старе или на полове. Не осуђују једни друге, чак и ако неко то ради остале то не интересује, гледају своја посла.

Уколико читаш овај текст и пронашао си се барем мало, надам се да си променио мишљење и одлучио да кренеш са тренинзима.

АУТОР: Никола Милић

.