2 ПРАКТИЧНА САВЕТА ЗА БРЗУ ПРИПРЕМУ ОБРОКА


2 ПРАКТИЧНА САВЕТА ЗА БРЗУ ПРИПРЕМУ ОБРОКА

Већина људи има жељу да побољша изглед и осећа се лепше у свом телу, а када им се постави питање ''Како ћеш то да постигнеш?'', нађу 1001 изговор како им то није практично.

Један од најчешћих буде НЕМАМ ВРЕМЕНА ДА СПРЕМАМ ХРАНУ.

Запитај се - колико времена недељно проведеш РАЗМИШЉАЈУЋИ о томе шта ћеш следеће да једеш?

Човек док се не потруди да издвоји мало времена и организује своју исхрану и оброке, губи ненормалну количину енергије коју би могао да искористи на друге активности које су му много битније у животу. Породица, пријатељи, посао.

Да ли мислиш да можеш да будеш најбољи отац својој деци - градиш и негујеш пријатељски однос какав желиш са блиским људима око себе - остварујеш зацртане, чак и изнад просечне пословне резултате, а да трошиш САТЕ и САТЕ размишљајући о томе шта ћеш да једеш?

На ово питање нема ни потребе да се да одговор, јер је толико очигледан.

Прва ствар: Оно што ја саветујем људима са којима радим, како би сачували своје време, јесте да иду у куповину хране ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО.

Не трипут. Не двапут. Једанпут.

Пре одласка у куповину, направи списак и држи се тог списка.

Лако је човеку да се одврати пажња, поготово када чека да дође на ред за касу, а до њега поређане 26 милка чоколаде од 300г, све различитих укуса. Лако је да у корпу заврше 2-3. ''Случајно''

Држи се списка. Сачуваћеш и време и новац и здравље.

Друга ствар: Не спремај сваки оброк посебно. Спремај 3 до 6 оброка унапред.

Ако за доручак једеш 3 јаја, 50г сланине, пола парадајза, пола црвене паприке, колико је тешко да скуваш 18 јаја, испржиш 300г сланине, исечеш 3 парадајза и 3 црвене паприке, ставиш у посуде или тањире и убациш у фрижидер?

Можда ће ти требати 5 минута више у том тренутку, али сачуваћеш БАРЕМ 2 САТА касније ако одлучиш да не спремаш сваки од тих оброка посебно.

Плус, умањујеш себи шансе драстично да једеш глупости јер ''ниси имао времена'' да спремиш себи храну.

Ко хоће - нађе начин, ко неће - нађе изговор.

АУТОР: Алекса Станковић

.