ПЕШАЧЕЊЕ


ПЕШАЧЕЊЕ

Устанемо ујутру, уђемо у кола, возимо се до посла, седнемо и радимо, када прође радно време опет седнемо у кола, дођемо кући и легнемо да се одморимо. Било би добро када би ово био само један редак пример свакодневнице. 

Нажалост истина је да већина људи данас живи овако. Ситуација је толико страшна да се понекад запитам како поједини људи до сада нису заборавили да ходају. Сада ретко одлазимо код доктора, јер наравно немамо времена. Али када бисмо се с времена на време прошетали до истог, једна од првих ствари које би нам саветовао је свакако да више шетамо. 

Шетња је императив данашњице. Накуповасмо се педометара, инсталирасмо апликације које нам аплаудирају и показују срећно срце када препешачимо тих фамозних 10.000 корака дневно и опет ништа. Пешачење је врло једноставна активност која помаже јачању нашег имунитета. Боравак напољу је један од иницијатора бољег расположења и бољег сна. 

Минимална је шанса повређивања ако говоримо о пешачењу као физичкој активности. Бесплатна је, једноставна, здрава и корисна, помаже при повећању радних способности а и јако лепо утиче на менталну хигијену. Ако сте заборавили на пешачење, крајње је време да се присетите, а ако га већ упражњавте слободно појачајте темпо.

АУТОР: Лазар Живковић

.