7 ПОГОДНОСТИ КОЈЕ МОЖЕ ПРУЖИТИ САМО ЛИЧНИ ТРЕНЕР


7 ПОГОДНОСТИ КОЈЕ МОЖЕ ПРУЖИТИ САМО ЛИЧНИ ТРЕНЕР

1. НЕПРАВИЛНА ТЕХНИКА = НЕМА РЕЗУЛТАТА

Један од главних разлога зашто неко треба да има личног тренера је тај што су обучени да подучавају друге како да вежбају. И док вежбање само по себи представља део, а исхрана и стил живота играју суштинску улогу у целокупној слици, али ако не вежбаш правилно, никада нећеш постићи своје циљеве.

1) Ако не знаш које су вежбе најефикасније за циљеве које имаш, вероватно нећеш постићи те циљеве. На пример, ако је твој циљ да смршаш, али читаво време проводиш на кардио справама, вероватно нећеш достићи свој циљ.

2) Техника током извођења вежби је од суштинске важности за смањење ризика од повреда. Многи људи се сваке године озбиљно повреде изводећи вежбе за које нису научили технику извођења, такође ће изостати и напредак.

Имати личног тренера поред себе који ће демонстрирати правилно држање и технику је непроцењиво. Лични тренер ће осигурати да правилно и ефикасно изводиш вежбе, како би имао максималне резултате.

2. ОНИ МОГУ ПОМОЋИ ТВОЈИМ ЈЕДИНСТВЕНИМ ЗАХТЕВИМА

Сви су различити, а то значи да су свачије способности и захтеви различити када је у питању вежбање. Лични тренер ће проценити твоје способности и саставити посебан план тренинга који одоговара само твојим циљевима и потребама.

3. ПОМАЖЕ ТИ ДА ПОСТАВИШ РЕАЛНЕ ЦИЉЕВЕ

Сви желе да постигну своје циљеве одмах, било да је реч о мршављењу или додавању мишићне масе. Лични тренер не само да ће ти помоћи да поставиш реалне циљеве које ћеш моћи да постигнеш - ако уложиш напоре, наравно - већ ће и моћи да те држи на правом путу и да те мотивише.

4. ПОМАЖЕ ТИ ДА БУДЕШ ОДГОВОРАН

Колико пута си отишао ​​у кревет и рекао себи: "Сутра ћу се пробудити, отићи у теретану и одрадити сат времена тренинга пре него што се спремим за посао", а онда си се пробудио и одлучио да спаваш још један сат уместо тренинга?

Овде је лични тренер од пресудног значаја за осигуравање да се обавежете и придржавате својих циљева у вези са фитнесом. Ако сте заказали тренинг са тренером, вероватније је да ћете и отићи на тај тренинг.

5. НЕМА ИЗГУБЉЕНОГ ВРЕМЕНА = МАКСИМАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

Постоје две врсте људи који иду у теретану:

1) Они који лутају, проводе 10 минута на једној машини, а затим полако прелазе на другу, пре него што одраде бицепс двадесет понављања, а затим изађу напоље.

2) Они који имају план на уму . Имају одређени број понављања који раде у сетовима од два или три и тачно ће знати шта раде на свакој машини.

Прилично је очигледно да прва група неће остваривати своје циљеве у вези са фитнесом, уколико не добију неку помоћ и имају некога да их усмери, па ако препознајеш себе да си један од тих људи, требало би да се обратиш за помоћ личном тренеру што пре.

6. ПОБОЉШАВАЈУ ТВОЈЕ МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ

Одавно је познато да физичко вежбање може помоћи у проблемима менталног здравља, попут депресије, и да је то лек који препоручују многи лекари. Имати личног тренера који ће ти помоћи у твом плану вежбања, ако патиш од проблема са менталним здрављем, може ти помоћи у мотивацији, избору правих вежби за ослобађање највише ендорфина, али и само да имаш још једно раме на које се можеш ослонити. Што нас води до наше следеће тачке ...

7. ОНИ СУ НЕЗВАНИЧНИ ТЕРАПЕУТИ

Будимо искрени, већину времена током вежбања са твојим личним тренером причаћеш им о својој недељи, како идеш на посао и шта није у реду са твојим животом у то време. То је нормално!

Лични тренер је ту да ти помогне у постизању циљева у фитнесу, да, али они су ту и да побољшају твоје опште добро. Брине их колико си под стресом, јер ће то утицати на то колико си мотивисан током тренинга.

АУТОР: Сара Милојковић

.