У КОМ ТРЕНУТКУ ЗДРАВЉЕ ПОСТАЈЕ ПРИОРИТЕТ?


У КОМ ТРЕНУТКУ ЗДРАВЉЕ ПОСТАЈЕ ПРИОРИТЕТ?

Живимо у временима када је здравље угрожено са више страна, али најчешће се дешава да људи сами нису свесни да раде против сопственог здравља. То почиње од тинејџерских дана када се свако упознаје са пороцима (цигарете, алкохол, опијати итд.). У почетку наравно нико не размишља шта ће се десити након 10 и више година, и кад ће настати први здравствени проблеми. Они који су у спорту углавном се извуку и сачувају здравље. Да ли је тешко водити рачуна о свом здрављу?

Када дођемо у године када због лошег начина живота нама овладају многе тегобе, почнемо се бавити последицама, а узрок настанка проблема занемарујемо. Уствари, људи тешко прихватају промене, нарочито када дођу у озбиљним годинама. Али није тако тешко водити здрав живот, па и када мислимо да нам године то не дозвољавају. Свако је способан да себи приушти тренинг и припреми квалитетан оброк. Многи су рекли да је скупо водити такав живот, здрава храна и лични тренинг пуно коштају. Наравно листа приоритета свакоме је различита, некима је потрошен новац у кафани и на провод приоритет. На крају свако од њих жали што бар део новца и времена није одвојио за здрав живот.

Видим да у последње време настаје лагани тренд повећања интересовања за тренинг и здрав начин живота од особа у зрелим годинама. Постајемо као друштво свесни да здравље нема цену, и да то није непресушан извор. У здравље треба улагати. Припремити здрав оброк и тренирати 3-4 пута недељно гарантује очување здравља, а може бити и решење већине здравствених проблема.

АУТОР: Никола Милић

.