НЕРВИРА ВАС ЦЕЛУЛИТ?


НЕРВИРА ВАС ЦЕЛУЛИТ?

Уколико сте жена која се осећа несигурно због целулита на свом телу, делите проблем са чак 90% жена. Целулит се најчешће појављује на бутинама, стомаку и задњици.

Целулит је заправо слој масних наслага које се налазе испод коже. Ове масне наслаге су неправилно распоређене испод коже и испољавају се у виду квржица. Целулит немају само гојазне особе, нити само жене, иако су оне склоније овом проблему. Кривац за то је опет сама физиологија жене. Мушкарци имају значајно дебљу кожу од жена, тако да је код њих целулит тешко приметан.

Због чега се најчешће јавља целулит? Први на листи разлога је наследни фактор, који утиче на дебљину коже и на начин на који ће се масти испод ње простирати. Одмах за генетиком иде и лоша исхрана, коју чини масна храна, прекомеран унос угљених хидрата и слично. На појаву целулита утичу и нездраве навике, као што су пушење и конзумација алкохола. Мањак физичке активности и вишак стреса у великој мери утичу на његову појаву. А може да се појави и због ношења уске одеће која спречава нормалну циркулацију.

Како елиминасати целулит? Уколико желите дуготрајно решење, онда за вас нису третмани и целулит масаже. Ако желите да се трајно изборите са овим проблемом, мораћете да га елиминишете изнутра. Регулишите своју исхрану и унос течности и посветите се редовним тренинзима.

Процес отклањања целулита је дуг, али сам резултат није недостижан! Што се пре посветите овом циљу, тим пре ће се видљиви резултати појавити на вашем телу.

АУТОР: Дијана Младеновић

.