ГДЕ ГРЕШИТЕ У БОРБИ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТА


ГДЕ ГРЕШИТЕ У БОРБИ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТА

Од свих “поремећаја” са којима се сусрећу припаднице лепшег пола, чини се да им најтеже падају они који су голим оком видљиви. Ништа тако негативно не утиче на самопоуздање једне жене као чињеница да још неко види оно за шта је другарице уверавају да “само она примећује”. По светских статистикама више од 85% жена “болује” од целулита.

Ево пар речи о овом проблему који дефинитивно спада у ред деформитета изазваних савременим начином живота. Целулит настаје услед нагомилавања масноће и токсина испод коже. Током овог процеса везивно ткиво слаби и стварају се деформитети коже која је у већој или мањој мери сва у рупама. Неки од главних криваца за овај проблем су:

● неправилна исхрана,

● стрес,

● пушење,

● конзумирање алкохола,

● недостатак физичке активности

● тесна одећа

Хајде сада да погледамо још једном ову листу главних криваца и да размислимо ко је одговоран за њих? Наравно, искључиво ми и нико други!

Потом долазимо до наредног проблема, а то је како да успешно елиминишемо целулит када до њега већ дође? Елиминација целулита је дуготрајан процес,а ако га се коначно и решите морате се и даље трудити да водите рачуна о исхрани, уносу течности, физичкој активности и низу других чиниоца, како би се спречило или бар успорило његово поновно појављивање.

Сада долазимо до НАЧИНА елиминисања које већина примењује, а сви они имају једну заједничку особину која је уједно и показатељ потпуно погрешног приступа.

Дакле, узалуд се умотавате у фолије са талогом кафе, трошите новац на масаже,креме,гелове и сличне препарате и методе које делују - привремено - СПОЉА!

Промена начина живота (рецимо комбинација: палео исхрана + унос 35мл воде по килограму телесне тежине) и редовна физичка активност гарантују дубинско решавање овог проблема и то на дуже стазе! Ипак, и тренингу треба приступити паметно, активност мора бити контролисана и дозирана од стране стручног лица, јер у противном борићете се са ветрењачама - услед превеликог напрезања организма ствара се више млечне киселине и осталих штетних материја, па самим тим и целулита - тако да вам је мала помоћ на том путу ипак неопходна.

АУТОР: Сања Мирковић

.