ДИСЦИПЛИНА


ДИСЦИПЛИНА

"Ништа на свету не вреди, ако не значи напор, бол и потешкоће. Никада у животу нисам завидео човеку који има лак живот".

Рузвелт

🔻У спорту, као и у другим областима у животу, таленат вас може одвести донекле и од вас направити доброг играча. Међутим, само напорно тренирање, напорно учење, напоран рад вас од талентованог и доброг играча доводи до оног врхунског. Такав рад захтева дисциплину.

🔻Најпре морате дефинисати јасне и реалне циљеве и одредити план за њихово остварење. Бити дисциплинован значи имати вољу, енергију, мотивацију која вас води ка успеху, снажно се држати своје визије без обзира на све факторе који вам не иду на руку. Дисциплина у спорту значи да сте на пример пропустили ноћни излазак јер ујутру морате бити спремни и одморни за тренинг, да сте се одлучили за кување код куће, док сви ваши пријатељи иду у ресторан или једу брзу храну, да сте отишли у теретану и покидали на тренингу, без обзира на снег, кишу, ветар или пакао од врућине...

🔻Често, дисциплина значи одрицање од тренутног задовољства уколико вас оно спречава у достизању дугорочног успеха. Ово наравно не значи требате одбацити живот у смислу излазака, забаве итд, али значи да знате када сами себе да ограничите и када је прави тренутак за опуштање.

🔻Веома је важно знати да дисциплина није казна, већ алат који користите да бисте дошли до врхунских резултата. Ако бисте можда рекли да је цена дисциплине превисока, знајте да је она увек мања од цене жаљења за нечим што сте пропустили.

АУТОР: Милан Ничић

.