ПИЛЕЋА ПРСА


ПИЛЕЋА ПРСА

Пилећи филе - да или не?

Већина вежбача користи филе у својој исхрани и куне се у овај комад меса. И ја спадам у ту групу.

Пилећи филе спада у високопротеинску намирницу са минималном количином масти што га чини одличним избором пре или након тренинга.

На сто грама садржи 23 грама протеина и 1 грам масти. Има само 110 калорија. Неки би рекли - мож' једеш кол'ко оћеш.

Пилећа прса су велики и јак мишић. Састоје се од великог броја мишићних влакана тако са је то још један разлог да их убаците у своју исхрану.

Ако их пржите на свињској масти, маслацу или уљу имајте у виду да у том тренутку пилећа прса више нису немасна!!! Људи често праве грешку па иако прже на уљу рачунају као да су појели немасно месо.

Најбољи начин припреме пилећих прса јесте кување на пари или у води, или печење у рерни или на тигању са керамичким премазом.

Богата су витаминима из Б групе.

У суштини ово месо готово и да нема мане ако се припрема на одговарајући начин.

Једна од предности је та што се много лако једе и кад се охлади, бар у мом случају.

Кад купујете ово парче меса потрудите се да то радите код проверених продавца. Најбоља варијанта је набављати домаће месо!

АУТОР: Милош Лазић


.