2 ЈЕДНОСТАВНА ПРИНЦИПА ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ


2 ЈЕДНОСТАВНА ПРИНЦИПА ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ

Најчешће људи мењају свој начин исхране јер желе да смршају, додају мишиће или комбинација оба. Велика већина се придржава ''новог плана'' 2,3 недеље, месец, месец и по у врх главе. Не виде малтене никакве резултате, одустану и врате се првобитном начину исхране.

''Ма купићу нешто у пекари, исто ми дође, плус не морам да спремам...''

Наш мозак је програмиран да нам да толико сладак аргумент зашто нешто не бисмо требали да радимо, како би сачували енергију и искористили је за онда када нам је стварно потребна.

У 21. веку, где је скоро све што нам је потребно на два клика палцем десне руке, не би требало да слушамо те аргументе које нам наш мозак сервира јер у 99% случајева нису валидни.

Принцип број 1 који ти може помоћи да се храниш здравије како би изгледао боље, осећао се боље и имао више енергије је - ПОЈЕДНОСТАВИ СВОЈУ ИСХРАНУ. Ако мењаш свој тренутни начин исхране, постави себи питање ''Колико ми је лако да се храним овако од 1 до 10 наредних годину дана?'' - Ако је одговор мање од 8, треба ти други план.

Принцип број 2 - ФОКУСИРАЈ СЕ НА ФОРМИРАЊЕ ЗДРАВИХ НАВИКА. Ако имаш навику да сваки пут када купујеш храну покупиш успут и нешто слатко, чипс или смоки, јер ''чисто да се има'', уместо тога покупи орашасте плодове (кикирики, бадем, лешник, ораси итд). Моћи ћеш да их једеш уз филм, исто као што би чипс или смоки, само што на овај начин уносиш здраве масти које су ти потребне за оптимално лучење тестостерона (читај изградњу мишићне масе) + садрже 20-25% протеина и сличан проценат угљених хидрата због којих неће да ти се приспава на пола филма као када би јео прерађено ђубре које ни не може да се етикетира као храна.

Упамти, читајући овај текст не добијаш апсолутно ништа ако то стварно не примениш!

АУТОР: Алекса Станковић

.