ЗДРАВЉЕ И ФИЗИЧКИ ИЗГЛЕД


ЗДРАВЉЕ И ФИЗИЧКИ ИЗГЛЕД

Доказано је да физичка активност позитивно утиче на здравље. Поред тога што помаже да изградите жељену физичку кондицију, било мршављењем или додавањем мишићне масе, вежбање смањује и ризик за настанак многобројних обољења. Можемо рећи да је вежбање превенција здравствених проблема.

Са једне стране, редовно вежбање, не само што је успешно у борби против вишка килограма, већ смањује крвни притисак, ниво холестерола, помаже код несанице, ослобађа од стреса, смањује ризик од шећерне болести, шлога, остеопорозе...

Са друге стране, вежбање доприноси повећању самопоуздања, стицању јаког имунитета, побољшава естетски изглед, кондицију, расположење...

На овај начин редовна физичка активност доприноси побољшању општег квалитета живота.

Све претходно наведено уско је повезано и са физичким изгледом. Најбољи начин да изградите лепо и обликовано тело јесте тренинг са теговима у теретани. Тежински тренинг са одговарајућом комбинацијом вежби, 3-4 пута недељно, уз прилагођену исхрану, јесте прави пут ка лепом физичком изгледу.

Достићи жељену форму и кондицију у смислу физичког изгледа је процес за који је потребна дисциплина и време. На том путу морате бити истрајни и не дозволити да вас различити фактори, како спољашњи, тако и унутрашњи, спутавају. Лепим физичким изгледом зрачићете самопоуздањем, осећаћете се пријатно, бићете привлачни и пуни позитивном енергијом.

АУТОР: Милан Ничић

.