ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА


ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА

Да ли сте се некад осећали као морж? Је л' вам се десило да при сваком покушају удаха ви имате борбу са самим собом? Уз цео тај призор додајте откопчано дугме на панталонама и црвенило на обрашчићима. Нисте? Онда нешто није како треба с вама.

Сви ми нормални људи доживимо да нам се после славске гозбе или Божићне вечере стомак надује до те мере да имамо утисак да ће сваког тренутка да експлодира. То је у реду. Оно што није у реду јесте такав осећај сваког дана...

Ако вам је сваког дана овакав сценарио, запитајте се - зашто једете толико? Да није можда емоционална глад? Усредсредите се на стварни проблем, не компензујте га трпањем свега и свачега у организам како би на тренутке били задовољни.

Гомилање сала може да траје дуже и да нема последица, али кад-тад све дође на наплату. Сало има огроман капацитет да складишти калорије и да се шири, притом настављајући да обавља своје уобичајене функције. Кад масне ћелије достигну критичан праг, кад једва устајете са столице, кад једва дишете, а и даље једете и осећате се гладно, тад имуни систем наступа и тада почиње прави проблем.

Имуни систем се лаички речено понаша као заштитник организма. Ако нешто не ваља у организму - имуни систем ће то да уништи и да санира. Кад код прекомерне гојазности наступи имуни систем, он се непрестано бори и може да буде усмерен против самог тела што доводи до хроничних запаљења.

Да ли ви имате проблем са гојазношћу❓

Ако желите да губите 3 - 5 килограма на месечном нивоу тренирајте код нас!

АУТОР: Милош Лазић

.