ТРЕНИНГ СНАГЕ ЗА БОЉЕ ПЕРФОРМАНСЕ


ТРЕНИНГ СНАГЕ ЗА БОЉЕ ПЕРФОРМАНСЕ

Када спортисти започну тренинг снаге у младом и одговарајућем узрасту, они стварају основу за њихове будуће атлетске перформансе. Тренинг снаге помаже спортистима да развију основне моторичке вештине као што су покрети мишића и координација, које играју значајну улогу.

Спречавање повреда

Без обзира да ли је реч о напрезању мишића, кидању лигамената или сломљеној кости, спортисти су углавном под ризиком од повреда. Ту вам у помоћ долази тренинг снаге. Свеобухватан, добро организован, правилно вођен програм снаге помаже мишићима и тетивама да буду отпорније на стресове одржане током спортских активности. Другим речима, тренинг снаге омогућава спортистима да физички боље припреме тело за напоран рад који улажу на тренинзима и играма, а такође омогућава спортистима да повећају издржљивост, флексибилност и укупне перформансе на терену.

Гради самопоштовање

Још једна предност тренинга снаге код спортиста је повећање самопоуздања и самопоштовања. Самопоуздање на терену или стази је витални део менталне снаге спортиста и нешто што тренинг снаге може појачати. Програми тренинга снаге помажу спортистима да се усредсреде, привуку пажњу и постану мотивисанији и посвећенији.

Повећава перформансе

Тренинг снаге помаже спортистима да побољшају укупне перформансе. Програми тренинга снаге код спортиста треба да се усредсреде на брзину, окретност, снагу, издржљивост, покретљивост, стабилност, равнотежу, све што је од виталног значаја за перформансе спортиста.

АУТОР: Сара Милојковић

.