ШТА ЈЕ CROSSFIT?


ШТА ЈЕ CROSSFIT?

Crossfit = интензивно вежбање, тачније, Crossfit представља изузетно интензивно вежбање које укључује неколико различитих тренинга. Функционални покрети који се изводе, изводе се под великим интензитетом с циљем да се тело навикне на различите вежбе које се надовезују једна на другу, са кратким паузама између њих. Заправо, овакав начин тренирања учиниће вас јачим, мишићавијим и здравијим путем различитих типова тренинга. Сваки Crossfit тренинг је сачињен од такозваног тренинга дана. То вежбање увек подразумева загревање, тренинг снаге, као и конкретан тренинг (Workout Of the Day). Ради мотивисања групе, на крају сваког тренинга, сви вежбачи добијају информацију о времену за које су урадили тренинг или колико рунди/серија су урадили за свој WOD. Што је важно и са аспекта праћења личног напретка кроз време а и за подстицање здраве спортске конкуренције.

Crossfit је доступан и прилагодљив за све узрасте, за све оне са различитим повредама, без обзира на физичку спрему. Није ни чудо што је један од топ три тренинга омиљених у свету. 

Crossfit је дефинитино тренинг који помера границе и што сe тиче популарности самог спорта, а и са друге стране границе издржљивости, снаге и покретљивости самих вежбача. Још једна јако интересантна ствар је, и да жене које иначе имају аверзију према дизању тегова уживају у Crossfit тренинзима. 

Crossfit доводи до побољшања снаге, експлозивности, флексибилности, издржљивости, прецизности и координације, заправо је то спорт за све оне који су у било ком тренутку у животу пожелели бољу верзију себе.

АУТОР: Лазар Живковић

.