ПОВЕРЕЊЕ


ПОВЕРЕЊЕ

Најважнија ствар која краси тренера требало би да буде поверење од стране својих клијената. Доказати сваком да уливате поверење није лако, људи су различити, не може се на исти начин то доказати. Колико год се трудили причом да докажемо да имамо знање, или објавама на друштвеним мрежама, ништа не може да замени дела. Уколико је клијент задовољан и долази до циљева, поверење расте, до оне разине да нам верује у потпуности.

Код особа у неком зрелом добу, објаве на друштвеним мрежама не пију воду. Определиће се за тренера који је у конкретном случају решио исти или сличан проблем другој особи. И тада, неће имати пуно поверења у вас, све док се лично не увери у оно што је чуо. Неко почетно поверење може имати уколико је добио препоруку од свог најближег (рођака или пријатеља), али на даље је све у рукама тренера.

Највише питања ће поставити клијент који има највише година. Њега ће занимати све. Зашто се ово ради, јел смем ово, зашто ово не и слично. На свако питање мора добити прави одговор и образложење, он то од вас очекује (иако нисте студирали медицину морате знати сваку кост и мишић како се зове и која јој је функција, клијент то од вас очекује, П.С. мала шала). Поверење стичемо и када смо према клијенту учтиви, када запамтимо који је његов проблем. На тај начин га уверавамо да се бавимо његовим проблемом, било да је то вишак килограма, обољење кичме, дискус хернија итд.

Рад и сарадња на било ком нивоу без међусобног поверења се углавном заврши престанком сарадње. За успех и резултат најважније је поверење, а како до њега доћи прочитајте текст поново.

АУТОР: Никола Милић


.