КАКО ДА ПОВЕЋАТЕ ЗАДЊИЦУ ЗА 3-5цм?


КАКО ДА ПОВЕЋАТЕ ЗАДЊИЦУ ЗА 3-5цм?

Прва ствар коју треба да схватите јесте да се ниједан успех не постиже преко ноћи. Једино ако тренирате ноћу - у том случају можете свашта да постигнете.

Пре него што пређемо на ствар, да обновимо градиво о мишићима задњице, зашто су они уопште важни:

🍑 Ови мишићи кључни су за нашу стабилност, окретност, држање, савладавање свакодневних изазова. Битни су и за било коју врсту тренинга и савладавање отпора, јер својом снагом потпомажу остале мишиће. Уколико су слаби, могу да доведу до повреде околних мишића, зглобова и лигамената.

То што само седите на дупету неће га учинити јачим. То што само радите чучњеве и искораке неће га учинити лепшим!

💥 Оно тражи директан, експлозиван и тежак покрет који ће га активирати! И уз то понеки слабији, али довољно стимулишући, који ће допринети јачем ефекту. Решење су редовни тренинзи и вишезглобне вежбе.

🔸Поред главних вежби које ће у овом случају бити - варијације чучња, варијације мртвог дизања, хип тхруст, глуте бридге, хиперекстензија, гоод морнинг...веома је важно да појачате тренинг додатним вежбама којим ћете исфорсирати све његове мишиће и погодити их из више углова.

🔸Не сводите цео свој тренинг за задњицу на Donkey kickback. Ову вежбу користите искључиво као помоћну. И не радите је у празно, ставите тег око ноге, бучицу иза колена или користите резистентне траке.

🔶 Ови мишићи и те како имају тенденцију да расту и развијају се, без обзира са каквом генетиком се сусрећете по том питању. Можда вам само полазна тачка буде тежа у односу на оне које су 'имале среће'. 

🔸Такође, не гладујте и не држите дијете. Не једите једном дневно, и то лошу храну, богату искључиво шећерима и високопрерађеним хидратима. Храните мишиће протеинима и здравим мастима, а они ће за узврат изгледати баш лепо и изнутра и споља. Масно ткиво у овом случају ради у вашу корист, даје вам волумен. Ако кренете да мршавите постоје огромне шансе да ће вам се истопити, као да га никад није ни било. Дакле једите више пута дневно нутритивно богату храну и уживајте у процесу.

🔸Не избегавајте вежбе за ноге, вежбајте квадрицепс и задњу ложу, они ће дати још лепши изглед не само задњици него читавој мускулатури. Сало не може да се затегне, мишић може. Kад кажете да хоћете "само да се обликујете" имајте на уму овај податак. Сало само себе обликује, мишиће обликујете ви.

Нажалост, не постоји универзални рецепт како да задњицу повећате баш за 3 или 5цм, али ако следите ове смернице велике су шансе да напредујете у обиму и облику.

АУТОР: Сања Мирковић

.