ПРАВИЛНА ТЕХНИКА И ГДЕ ДА ЈЕ “НАЂЕТЕ”


ПРАВИЛНА ТЕХНИКА И ГДЕ ДА ЈЕ “НАЂЕТЕ”

“Фитнес индустрија“ је као и већина других индустрија у константном напретку и стално се дешавају неке промене. Раније се знало само за 2-3 професионалца, углавном из света Бодибилдинга и слепо се веровало ономе што они кажу. Тако се и поступало у тренинзима.

Данас је све више људи који се опредељују за посао личног водича кроз процес животне промене и они као такви углавном имају утицаја на просечног човека који жели нешто да промени на себи. Па тако имамо доступне информације о правилном начину исхране и правилном начину вежбања готово на сваком кораку.

Ту се јавља проблем… Коме веровати?

Када је у питању правилан начин задовољења ситости само се треба водити правилима избаласниране исхране - обезбедити телу оно што му је пре свега корисно, и то у правилним количинама. Све што је штетно углавном је штетно јер се конзумира у абнормалним количинама. Уме и то штетно да не смета, када је у правим мерама. Умереност је кључ успеха у овом случају.

Када је у питању правилан начин тренирања послушајте некога ко се бави тренингом снаге. Неком ко се бави тренингом снаге је увек техника на првом месту. Неко ко се бави тренингом снаге зна колику разлику прави окретање стопала за 10 степени у неком смеру или дисање на одређен начин, што у великој мери утиче на већу ефикасност вежбе, веровали или не. Тренери који раде вежбе снаге, са паузама и без журбе у извођењу покрета тачно могу да виде када и најситнији детаљ није испоштован. Тренери оваквог типа тренинга знају да ће ти најситнији детаљи и те како утицати на циљ који сте себи (и њему) задали.

Просто је… Верујте онима који никад не иду ван граница својих могућности и који своје тело не доведу до тог стадијума да не може нормално да функционише наредна 3 дана од тренинга.

И да...Не тражите од њих упале мишића као показатеље “добро” одрађеног тренинга, јер их нећете добити...

АУТОР: Сања Мирковић

.