ПАУЕРЛИФТИНГ И ЛЕП ИЗГЛЕД


ПАУЕРЛИФТИНГ И ЛЕП ИЗГЛЕД

Већина људи на први поглед неће моћи да повеже ова два појма у наслову. Створена је слика путем медија и друштвених мрежа да они који се баве пауерлифтингом изгледају огромно, имају велики стомак, да користе недозвољене супстанце, да жене више личе на мушкарце итд. Наравно постоје овакви случајеви, али они не чине већину и дају погрешну слику о овом спорту.

Шта се заправо дешава када се тренира овај спорт? Познато је да пауерлифтинг чине три основне вежбе снаге а то су чучањ, потисак са клупе и мртво дизање. Један тренинг не чине само ове три вежбе, користи се мноштво других вежби, тако да тренирати пауерлифтинг није досадно.

Свака вежба се изводи двосмерно, постоји флексија и екстензија у покрету, постоји напрезање у оба правца. То ствара могућност за повећање мишићне масе, што даље доводи до повећања базалног метаболизма, који је одговоран за повећање потрошње калорија енергије у мировању. То значи да ће ваше тело у једном тренутку престати да таложи масне наслаге, и почети да троши више калорија.

Проценат масти ће временом опадати, а проценат мишића расти. За лепо и затегнуто тело заслужни су искључиво мишићи. Вечити је страх да ће жене уколико дижу тегове изгледати “пренапумпано”, а мушкарци бити дебели. Напротив, они ће бити јаки и задовољни својим изгледом.

Постоји једно место у Нишу где аматери долазе и тренирају пауерлифтинг у групи или појединачно са тренером. Зове се Конзулат, место за тренинг са најлепшим погледом. 

АУТОР: Никола Милић

.