НОЋУ НЕ МОГУ ДА ЗАСПИМ


НОЋУ НЕ МОГУ ДА ЗАСПИМ

У последње време често слушам о проблемима са несаницом, углавном од људи у зрелом добу. Савремено доба је променило начин на који човек функционише, стрес на послу, журба, нагомилане обавезе и проблеми, утичу на здравље људи. И онда се деси да човек дође кући уморан и не може да заспи. У већини случајева долази до узимања лекова за умирење, који изазивају зависност једнаку као зависност на наркотике. Долази до тога да је немогуће заспати без лекова. Један од начина да ово промените је увођење физичке активности.

Врста тренинга који ће највише пријати свакоме, па и особама у зрелом добу јесте пауерлифтинг. Овакав вид тренинга подразумева тренинг са тежинама, нема великог замарања и подизања пулса. Доказано је да пауерлифтинг тренинг подиже ниво хормона среће (ендорфин), па ћете тако сваки тренинг завршити са осмехом на лицу. Повишен ниво ендорфина ће вам омогућити да лакше подносите како физичку тако и психичку бол. Приметићете да сваки одрађен тренинг доводи до невероватног осећаја снаге. Постоје многа сведочења да овакав вид тренинга повећава квалитет сна, јер захтева да се тело регенерише након дневних физичких напора.

Сад ако сте се пронашли у овом тексту, ништа вас не спречава да проблем решите на овакав начин, свакако ништа не можете изгубити јер тренутно имате ништа, а можете добити заиста пуно.

АУТОР: Никола Милић

.