БЕЛИ ЛУК КАО ЛЕК


БЕЛИ ЛУК КАО ЛЕК

Зашто сви говоре да је бели лук добар?

Не знам за вас али кад год сам јео бели лук и изашао негде сви су бежали од мене. Где то може бити добро?

Шалу на страну, бели лук је заиста одлична намирница. Мада заиста би га требало конзумирати кад не идете ван куће.

Бели лук заслужује да се прогласи леком за наш данашњи свет. У давна времена се користио да подстакне виталност а данас је важнији за здравље него икада пре. Садржи антивирусна, антибактеријска, антигљивична и антипаразитска својства. Поготово док траје ово стање са вирусом било би добро да конзумирате ову намирницу.

Богат је алицином. То је фитохемикалија која спречава болести. Битна ствар код алицина јесте то што се активира тек кад се лук изложи механичком оштећењу : сецкању, гњечењу, трљању или кад једноставно сажваћете лук зубима тако да су то најбољи начини за конзумирање. У супротном алицин не настаје већ уносимо аланин и ензим алициназу који немају толико бенефита као алицин. 

Пишем ово зато што познајем људе који пију лук у природном облику као лек.

Постоје теорије како бели лук уништава корисне бактерије у црвеном тракту али он заправо уништава све штетне бактерије које имају позитивну фреквенцију. Будите сигурни да бели лук не ремети у организму ништа што не треба да се поремети - не штети вам.

Савршен је за прехладе, грип, бол у грлу и за вирусе. Такође извлачи токсичне метале из дебелог црева и даје јак подстрек имуном систему.

Почните већ данас да користите бели лук у својој исхрани и пратите како ће организам да вам се понаша.

АУТОР: Милош Лазић

.