4 КОРАКА ДО МОТИВАЦИЈЕ


4 КОРАКА ДО МОТИВАЦИЈЕ

1. ЦИЉ

На сваком путу налазе се и неке препреке. Да бисте их превазишли - дефинишите циљ. Он ће вам дати енергију, прави фокус и истрајност. На пример, почели сте да тренирате да бисте смршали пред неки важан догађај. У овом случају, губитак килограма није циљ и постоји вероватноћа да ћете брзо да одустанете. Циљ треба да се заснива на унутрашњој потреби за променом. У случају са мршављењем то би био искрен одговор на питање: зашто желим да смршам.

2.ФОКУС

Након што сте одговорили на своја питања и одредили циљ, усредсредите се на његово постизање. Замислите крајњи резултат детаљно и тада ће вам бити лакше да кренете. Редовно замишљајте.

3.РАВНОТЕЖА

Запамтите да што је жеља већа, а циљ велики и хоћете што пре до њега брже ћете да се осетите исцрпљено. Идите ка циљу лагано у свом темпу, тако да не расипате снагу и енергију.

4. ИЗБОР

Који год да је ваш циљ, он укључује различите изборе. Рецимо, да бисте смршали морате да дате предност здравој исхрани, тренингу и новим животним навикама. Задатак је да направите избор у корист зацртаног циља.

АУТОР: Стефан Божидаревић

.