НЕПОВЕРЕЊЕ КОД ОСОБА У ЗРЕЛИМ ГОДИНАМА


НЕПОВЕРЕЊЕ КОД ОСОБА У ЗРЕЛИМ ГОДИНАМА

Колико дуго радиш? Колико дуго си тренер? Где си научио све ово? Јел имаш ДИФ? Јел стварно овим тренингом могу да смршам? Сигуран си да могу да остварим своје циљеве? А јел тренира још неко мојих година?

... Све ово су питања која се постављају тренерима пре него што неко одлучи да крене са тренингом. Наравно од одговора на питања ће делимично зависити да ли ће се потенцијални клијент одлучити да почне да тренира. Зашто се ово дешава са људима у зрелијим годинама, а са младима не?

Некоме ко је млад није претерано битно ништа од горе наведених питања. Они ће се одлучити по препоруци, по томе где њихови пријатељи тренирају и где је друштво које њима одговара. Са зрелијим особама случај је другачији. Они сакупљају информације које сматрају потребним и на основу тога ће створити слику. Они наравно не купују добро друштво на тренингу, већ резултат, односно остварење циља. Цена и место њима не игра битну улогу. Онда је и разумљиво да у почетку немају поверење у неког ко је тренер и млађи је од њих 15 година. У њиховој младости тако нешто није постојало, то је за њих нешто ново.

Како задобити поверење таквих људи? Једноставно имати на уму да су они ту јер имају 15 килограма више, бол у леђима или зглобовима итд, морате им понудити решење. Ти људи воле тачност и одговорност. Било би одлично када би причали о ономе што њих занима. Први резултати ће њих заинтригирати толико да ће вам постати највернији члан.

Ако сте особа која је прешла у неке озбиљне године и нема храбрости да уђе у теретану, није опција да одмах одустанете. Пронађите тренера који би ваше потребе и циљеве могао да испуни.

АУТОР: Никола Милић

.