ПЛАН ТРЕНИНГА КОЈИ СИГУРНО НЕ РАДИ


ПЛАН ТРЕНИНГА КОЈИ СИГУРНО НЕ РАДИ

Зашто бодибилдерски план неће радити за мене?

Сваког дана виђам рекламе тренера који се баве бодибилдингом, са сјајним сликама, како рекламирају суплементе или нуде своје тренерске услуге обећавајући да ћемо изгледати као они.

Међутим повратне информације о људима који тренирају са њима ипак нису онакве какве их они представљају. Зашто онда ти планови некоме раде, а некоме не?

Бодибилдинг је спорт где је суштина имати што веће мишиће, правилне симетрије и правилно показане на дан такмичења.

Оно што ће најпре један тренер - бодибилдер занемарити приликом продавања свог плана тренинга, то је да је комплетне припреме одрадио на стероидима. Такмичарски бодибилдинг на било ком нивоу, незамислив је без тих средстава.

Дакле, услов број 1 да би исти план био добар и почетнику и бодибилдеру, јесте коришћење истих допинг средстава. Затим, свака индивидуа је управо то – посебност.

Један план може радити на 5 човека, а на 5 не, зато је суштина да се ти планови прилагођавају. Уколико смо добили индивидуални план тренинга (под условом да је заиста индивидуални) и да смо узели стероиде према препоруци, онда бисмо могли да очекујемо неке солидне резултате. Наравно, ти резултати ће трајати само док сте на стероидима.

Шта би било када би спортиста добио план бодибилдера да би ојачао и добио на брзини?

Суштина бодибилдина је споро спуштање и дизање тегова. Тако расте мишић најбоље. Оно што се занемарује то је да се мишић прилагођава. Ако споро тренирамо, добићемо спорост, а не брзину. Тренинг са теговима вас може убрзати и те како, али једна иста вежба у једном истом покрету, може се радити на више начина, зависно од циља.

Дакле, план успева само ако се користе иста средства и ако је прилагођен. Уколико тренер не ради са људима лично, нема вишегодишњег искуства у томе, сам резултат који је постигао на себи (без обзира да ли је користио допинг или не) није од значаја за оне који желе са њим да тренирају да би постигли резултат за себе.

АУТОР: Милан Конзул

.