ДИЈЕТА - ДА ИЛИ НЕ?


ДИЈЕТА - ДА ИЛИ НЕ?

Оно на шта прво помислимо кад кажемо реч ДИЈЕТА – је оно колико смо спремни да је се придржавамо. Да ли је ико икада повезао значење речи ДИЈЕТА са нечим позитивним? Нико чак прво не помисли на мршављење, већ на суздржавање од нечега што се воли. ДИЈЕТА је одрицање од једења укусне хране. ДИЈЕТА су тешки дани размишљања о храни. ДИЈЕТА је жртва која се нужно намеће готово свакој особи, осим оним “генетски” сређеним. ДИЈЕТА је жртва боговима за наше грехове.

И заиста, ако узмемо у обзир шта све људска бића везују за конкретизацију дијете – месечева дијета, лубеница дијета, воћна дијета, ВМА дијета... - све је то дефиниција лудила. Уствари реч ДИЈЕТА је измишљена како би се описао начин уношења хране у организам, како би у што краћем времену довео до што већег субјективног смањења телесне тежине или објективно мањег броја који показује вага. У времену када људи верују политичарима да ће бити боље, зашто не би веровали у ДИЈЕТУ? Дијета је дакле врста нове вере. Ко верује успеће, заиста. Један јако паметан човек је рекао: “Било да мислиш да можеш, или да мислиш да не можеш, у праву си!”.

Дијета је дакле начин избегавања реалности и заобилажења трајног решења проблема. Дијета је лечење последице, а не узрока. За дијету није битно што сама себе поништава. Дијети је једино битно да се у њу верује.

Дакле ако верујете у дијету, ако верујете у пречице, ако верујете да је Земља равна плоча, слободно је се придржавајте и даће вам резултате...

АУТОР: Милан Конзул

.