ЗАШТО БАШ ЈАЈА


ЗАШТО БАШ ЈАЈА

Одавно смо превазишли све оне табуе о јајима и оне приче да их никако не смемо јести сваки дан. 

Наиме, , раније када се говорило о јајима прво што се спомињало јесте да су јаја пуна холестерола. То и јесте тачна информација, једно јаје садржи чак око 200 милиграма холестерола.

Суштина је само да су лаици изгубили из вида да постоји добар и лош холестерол и обично не знају да баш јаја помажу у смањењу лошег, а повећању доброг холестерола. Свакодневним уносом jаја можемо ојачати свој имуни систем јер су добар извор селена.

Бебе и деца, у данима када нема сунца уносе у свој организам витамин Д помоћу разних капи, а баш је ова намирница добар извор овог витамина. Није ни чудо због чега бодибилдери, уствари сви спортисти и сви они који брину о свом здрављу свакодневно уносе јаја у свој организам. Поред витамина Д, женски пол због лепоте косе и коже јако обраћа пажњу и на витамин Б. И код овог витамина се јаје уписује као победник. 

Разлог зашто сви који воде рачуна о свом изгледу доручкују баш ову намирницу, лежи у чињеници да јаја подстичу мршављење. Јако брзо стварају осећај ситости а такође помажу и код регулисања апетита. 

Тако да резимирамо, реч је о намирници пуној минерала, витамина, доброг холестерола а још помаже и код смањења броја килограма.

АУТОР: Лазар Живковић

.