МАСНОЋА У КРВИ


МАСНОЋА У КРВИ

Топ 10 намирница које ће вам снизити масноћу у крви. 5 ствари које требате урадити да би смањили масноћу у крви. Најбољи природни лек који ће вам решити проблеме са холестеролом. Ово је само потребно и масноће у крви неће бити. Заборавите на проблеме са масноћом у крви, имамо решење за вас, у питању је препарат на бази биља... како да не, бла бла трућ. А да ли је неко решио проблем помоћу оваквих гугл претраживања? Наравно да није. Под масноћом у крви подразумевају се све масне супстанце које се могу наћи у нашем крвотоку и ткивима као што су триглицериди и холестерол. Холестерол настаје у нашем телу (дакле не може се појести, тело је приморано да га производи), када јетра разлаже засићене масне киселине. Триглицериди настају на сличан начин, пролазе кроз крв и имају текстуру воска. Могу се користити као извор енергије за све ћелије од којих је сачињен људски организам, чувати се у јетри као резерва или се депоновати унутар крвних судова.

Масноћа у крви може изазвати разна обољења а најчешћа су гојазност, дијабетес, сужавање крвних судова и периферна васкуларна болест. Иако се све чешће дешава да млади имају ово обољење, најугроженије су старије особе (најчешће преко 40 година). Разлози су најчешће лоша исхрана, лоше навике (пушење, алкохолизам итд.), и слаба па чак и потпуно одсуство физичке активности. Овакво понашање дође на наплату баш у том животном добу, када нам је здравље потребно за бригу о породици. Поступци које сте чинили нису били добри, довели су до масноће у крви, зато су потребне промене. За почетак је довољно отићи у теретану и распитати се о тренингу, ето начинили сте први корак.

Докле год у здравље улажемо труд нећемо имати проблема, морате мислити о себи и својој породици. У супротном требаће нам много новца да здравље вратимо, а тада може бити већ касно.

АУТОР: Никола Милић

.